Whatsappmailטלפון

מאמרים

איך נפרדים מאכילה רגשית?

איך נפרדים מאכילה רגשית?

"כשאני עצבנית אני מאבדת שליטה, האוטומט שלי זה ללכת למטבח"

"ולא רק כשאני עצבנית, גם כשאני משועממת, עצובה, מודאגת, בודדה, לחוצה, וגם כשאני שמחה, בקיצור, כל רגש לוקח אותי לאוכל"

"ואז אני מתחרטת וכועסת על עצמי שאכלתי, ואוכלת עוד יותר עד שאני מרגישה מלאה" 

האם את/ה אכלנ/ית רגשי/ת? למה זה קורה לך, ואיך נפרדים מזה?

קרא עוד

הצורך במתוק - בגוף או בנפש?

הצורך במתוק - בגוף או בנפש?

את מכירה את זה שבא לך, אבל ממשששש בא לך, משהו מתוק...? שאת ממש מרגישה את זה בגוף? צריכה את הטעם בפה, צריכה את הסוכר בדם, צריכה את האנרגיה זורמת לרקמות. זה לא שרק בא לך, את באמת ממש צריכה?!
את לא לבד, חשק בלתי נשלט למתוק שכיח בעיקר בקרב נשים. 
האמנם מדובר בצורך אמיתי? 
ומי זה שצריך? הגוף? ומה עם הנפש?

 

קרא עוד

על אכילה רגשית מנקודת מבטו של האוכל

על אכילה רגשית מנקודת מבטו של האוכל

שלום לכם, אתם מכירים אותי, אני אוכל. כן, אוכל. אתם משתמשים בי לסיפוק הרבה מאד צרכים שלכם, והיום החלטתי להשמיע את קולי, לספר לכם איך זה נראה מנקודת המבט שלי, של זה שעושים בו שימוש, ממש ככה, שימוש בכל מיני מצבים ורגעים.
כשנוצרתי, אמרו לי שהייעוד שלי הוא לתת לאנשים אנרגיה, וכל מיני אבות מזון שהגוף שלהם צריך. אבל מהר מאד זה שיעמם אפילו אותי להיות רק משהו פונקציונאלי שכזה, והחלטתי גם לגרום לאנשים לעונג.
שיפרתי את המראה שלי, את התכונות שלי, את הריח (חשוב!) כדי להיות יותר מושך וגם יותר מענג, נעים, מהנה.
מערכת היחסים שלי עם בני האדם נהייתה הדדית. אני מעניק להם מה שהם צריכים: סיפוק, הנאה, בריאות, ומצדי אני שמח וטוב לב שאני ממלא את ייעודי. גם אני מסופק 
אלא מה? פה ושם, מדי פעם, והאמת היא שלא מעט...אנשים פונים אלי כשיש להם בכלל צרכים לגמרי אחרים. נאמר משעמום. משעמם, הם באים אלי. אבל אני? אני לא באמת יודע להפיג שעמום. יש מצבים שבלחץ, כעס, אי שקט, כל מיני סיטואציות שאנשים לא יודעים להרגיע את עצמם הם באים אלי. ואני? אני לא מרגיע. אני לא הפתרון לכל הרגעים שבהם אתם חסרי אונים, לא יודעים מה לעשות עם עצמכם...
בחייאת, תעצרו רגע לפני שאתם עפים עלי. תשאלו את עצמכם מה יעזור לכם באמת. אני בטוח שיש לכם מלא אפשרויות!
אם אחרי מחשבה תבחרו בכל זאת בי. סבבה, אולי אפילו נעשה מזה משהו נעים. אבל בדרך כלל אתם נמשכים אלי באוטומט, ואז גם אתם מאוכזבים ממני ומעצמכם, כי זה לא מה שהייתם צריכים, וגם אני מתוסכל כי אני לא באמת יכול לעזור. יש כאלה שממש עפים עלי, בגדול, זה מרגיש לי אפילו טיפה אלים, ומעציב.
קיצור, צאו מהאוטומטים שלכם, תשאלו רגע את עצמכם מה באמת יעזור לכם, ושיבוא שלום עלינו, ותפנו אלי כשאתם רעבים, או כשבא לכם משהו טעים ומפנק, אני אשתדל לא לאכזב
שלכם,
אוכל

על בולמוסי אכילה

על בולמוסי אכילה

"אני אגיד לך כמו מה זה. זה כמו להיות ציפור בכלוב, שמדי פעם חומקת מהכלוב, משתוללת בחוץ בחופש שלה, וחוזרת לכלוב שישמור עליה, שם היא מרגישה כלואה, אבל גם בטוחה ומוגנת"

כך תיארה מירה (שם בדוי) את חווית הבולמוסים שלה.

למה היא בכלל בכלוב? כי היא חשה בו מידה של בטחון. הכלוב שומר עליה. הכלוב מגן עליה מפני החופש המאיים. מפני התשוקות והרצונות שלה. מפני החשקים המפחידים, המאיימים.

מהו הכלוב? לפעמים תפריט, לפעמים הגבלות תזונתיות כמו הימנעות ממתוקים, לפעמים הכלוב הוא רק בראש. מחשבות על אסור ומותר, מחשבות על אוכל משמין או בריא לחילופין. גבולות מאד ברורים בין מה שנכון או רצוי, לבין מה שאוי ואבוי אם אכניס לפה.

קרא עוד

משחקי הרעב

"אפילו אם אני ממש מתאמצת אני לא מצליחה להיזכר מתי הייתי רעבה" אמרה לי שני. "אני בכלל לא מגיעה למצב שאני רעבה, נראה לי שאני אוכלת בשביל לא להיות רעבה, בכלל מפחיד אותי להיות רעבה, כי אז אני מאבדת שליטה, וממש מתנפלת על האוכל"

המתנה הנפלאה שקבלנו מהטבע, שאיתה נולדנו, אותם מנגנונים בריאים של איתותים מהגוף, שבאים לכוון אותנו ולהנחות אותנו מתי לאכול, נעלמים להם במהלך החיים, ויש, כאלה, כמו שני, שאפילו נזהרים חלילה מלפגוש בהם.

בזה הרגע אני שומעת בחוץ בכי של תינוק. אולי הוא רעב? אולי עייף? אולי מבוהל? הבכי אותו בכי, אין בו מילים ורמזים.

מתי תינוק בוכה? כשהוא רעב, צמא, עייף, כואב לו, הוא רטוב, קר או חם לו. הדרך שלו לבקש מענה לצרכים הבסיסיים שלו היא – לבכות!

הורים שיודעים לזהות את "מוסיקת הבכי" של התינוק/ת שלהם, ומצליחים להבחין מתי זה רעב, או עייפות או כל השאר, נותנים מענה מדויק לצרכים של התינוק/ת, וכאשר צרכיו נענים במדויק הוא שקט, נינוח ושלו.

צורך וסיפוק הם כמו מפתח ומנעול, כשהמענה לצורך הוא מדויק, יש "קליק", לעומת זאת, שימוש במפתח הלא מתאים, לא רק שאינו מאפשר פתיחה של המנעול, הוא גם מייצר תיסכול, ואולי גם כעס, ובמקרה של תינוק צרחות ...

כשילד גדל, ויודע לבטא את צרכיו, הגיוני שדווקא אז התקשורת צפויה להיות מדויקת יותר, לא כך? ודאי כשאנחנו מגיעים לבגרות, יש לנו כל הכלים לזהות את הצרכים שלנו, ולרוב גם את התנאים להיענות להם, ולתת לעצמנו את מה שנכון לנו.

למרבה הצער, שיבושים מתרחשים במהלך החיים בהקשבה לצרכים, שגורמים לבלבול השכיח שבין רעב לבין צרכים אחרים, חלקם פיסיים כמו עייפות וצמא, וחלקם רגשיים כמו שעמום, אכזבה וכד'.

קרא עוד

אני לא חשובה/ לא מגיע לי

אני לא חשובה/ לא מגיע לי

הרצון שלך לרזות הוא ממש חזק, אז איך זה שאת לא מצליחה?
כמה מתסכל הפער הזה בין הרצון לבין היכולת...
לרוב, כנראה, שתפיסה כלשהי בראש שלך, שאינך מודעת אליה, לא מאפשרת לך להצליח
אחת התפיסות השכיחות ביותר היא - אני לא חשובה. או. לא מגיע לי
המחשבה הזו היא עמוקה, היא באה מהבית, מהחינוך. לצערנו היא באמת יותר שכיחה בקרב נשים, כי לרוב הבנים לא משדרים מסרים כאלה.
גם אם ההורים שלך משכילים ומתקדמים יכול להיות שזה המסר שדבק בך. עם זה את גדלה, עם זה את יוצאת לחיים, ואם לא מרדת, ואם לא עשית עבודה עם עצמך על האישיו הזה, את עדיין שם. בתת מודע שלך את ממשיכה "לחשוב" שאת לא חשובה, שלא מגיע לך.
כשלא מגיע לך, את לא עושה עבור עצמך, את שמה את עצמך בתחתית סדר העדיפויות, לפני הקרירה/העבודה שהיא כביכול משהו שלך, אבל את עושה שם לרוב למען אחרים, את יכולה להרויח שם לא מעט, גם סיפוק וגם הכרה, וכביכול להיות חשובה, ואולי את שמה את המשפחה שלך גבוה יותר בסדר העדיפויות, וזה לגמרי בסדר, השאלה היא אם גם לך נשאר מקום, אם נשארה לך אנרגיה לדאוג לעצמך???
כשזה מגיע לדאגה לעצמך נטו, לאכילה שלך, לגוף שלך, שם את פוגשת את הקונפליקט, בין הרצון שלך לרזות או רק להיות יותר בריאה או להרגיש טוב עם עצמך, לבין המסוגלות שלך לעשות את זה.
למה את לא מצליחה? כי בתת המודע שלך קיימת התפיסה שאת לא חשובה.
צריך "לגרד" קצת כדי להגיע לשם, זה לא משהו שאת אומרת בריש גלי, את אפילו לא חושבת אותו ככה כפי שהוא, מילולית, זה עמוק במיינד שלך.
כדי להצליח נדרשת עבודה על המקום הזה. על "לא מגיע לי" או "אני לא חשובה"
שכהצעתי לנ. לבדוק כמה היא מזדהה עם האמירות האלה היא אמרה לי -100. ככה לימדו אותי הורי היא אמרה, אני זוכרת שהתקוממתי נגד זה כשהייתי ילדה אבל יותר מאוחר נכנעתי. השלמתי עם זה ואימצתי את דפוס המחשבה הזה באופן בלתי מודע, והוא מלווה אותי עד היום, גם כשאני נושקת לגיל 50 ואמא בעצמי.
המשכנו לעבד את המחשבה. ניסינו לסדוק את המוחלטות של הפרדיגמה, המחשבה המנהלת.
לבסוף הגענו להסכמה שלה עם המשפט "*גם* אני חשובה"
גם אני - זה יפה, זה לא סותר את מה שההורים ניסו להעביר לי, שלתת זה טוב, שלהעניק לאחרים זה חשוב, אלא - מבלי שזה יהיה מתוך הקרבה של מה שחשוב לי, זה בסדר גם לדאוג לעצמי ולא רק לאחרים.
גם אני חשובה. גם. ולכן מגיע לי.
ואת?