אני לא חשובה/ לא מגיע לי
הרצון שלך לרזות הוא ממש חזק, אז איך זה שאת לא מצליחה?
כמה מתסכל הפער הזה בין הרצון לבין היכולת...
לרוב, כנראה, שתפיסה כלשהי בראש שלך, שאינך מודעת אליה, לא מאפשרת לך להצליח
אחת התפיסות השכיחות ביותר היא - אני לא חשובה. או. לא מגיע לי
המחשבה הזו היא עמוקה, היא באה מהבית, מהחינוך. לצערנו היא באמת יותר שכיחה בקרב נשים, כי לרוב הבנים לא משדרים מסרים כאלה.
גם אם ההורים שלך משכילים ומתקדמים יכול להיות שזה המסר שדבק בך. עם זה את גדלה, עם זה את יוצאת לחיים, ואם לא מרדת, ואם לא עשית עבודה עם עצמך על האישיו הזה, את עדיין שם. בתת מודע שלך את ממשיכה "לחשוב" שאת לא חשובה, שלא מגיע לך.
כשלא מגיע לך, את לא עושה עבור עצמך, את שמה את עצמך בתחתית סדר העדיפויות, לפני הקרירה/העבודה שהיא כביכול משהו שלך, אבל את עושה שם לרוב למען אחרים, את יכולה להרויח שם לא מעט, גם סיפוק וגם הכרה, וכביכול להיות חשובה, ואולי את שמה את המשפחה שלך גבוה יותר בסדר העדיפויות, וזה לגמרי בסדר, השאלה היא אם גם לך נשאר מקום, אם נשארה לך אנרגיה לדאוג לעצמך???
כשזה מגיע לדאגה לעצמך נטו, לאכילה שלך, לגוף שלך, שם את פוגשת את הקונפליקט, בין הרצון שלך לרזות או רק להיות יותר בריאה או להרגיש טוב עם עצמך, לבין המסוגלות שלך לעשות את זה.
למה את לא מצליחה? כי בתת המודע שלך קיימת התפיסה שאת לא חשובה.
צריך "לגרד" קצת כדי להגיע לשם, זה לא משהו שאת אומרת בריש גלי, את אפילו לא חושבת אותו ככה כפי שהוא, מילולית, זה עמוק במיינד שלך.
כדי להצליח נדרשת עבודה על המקום הזה. על "לא מגיע לי" או "אני לא חשובה"
שכהצעתי לנ. לבדוק כמה היא מזדהה עם האמירות האלה היא אמרה לי -100. ככה לימדו אותי הורי היא אמרה, אני זוכרת שהתקוממתי נגד זה כשהייתי ילדה אבל יותר מאוחר נכנעתי. השלמתי עם זה ואימצתי את דפוס המחשבה הזה באופן בלתי מודע, והוא מלווה אותי עד היום, גם כשאני נושקת לגיל 50 ואמא בעצמי.
המשכנו לעבד את המחשבה. ניסינו לסדוק את המוחלטות של הפרדיגמה, המחשבה המנהלת.
לבסוף הגענו להסכמה שלה עם המשפט "*גם* אני חשובה"
גם אני - זה יפה, זה לא סותר את מה שההורים ניסו להעביר לי, שלתת זה טוב, שלהעניק לאחרים זה חשוב, אלא - מבלי שזה יהיה מתוך הקרבה של מה שחשוב לי, זה בסדר גם לדאוג לעצמי ולא רק לאחרים.
גם אני חשובה. גם. ולכן מגיע לי.
ואת?